3 důležité důvody, proč je dobré nakupovat preloved věci pro děti

1. Budget friendly přístup

Nakupování preloved věcí pro děti je samozřejmě mnohem ekonomičtější než nakupování nových věcí. Ušetřené peníze si tak můžete uschovat pro jiné účely. V průměru na e-shopu Petit Monde můžete nakupovat s 50% slevami. 

Brzy spustíme na e-shopu i novou kategorii – bude se jednat o položky s II. jakostí, nebo kousky, které jsou vhodné pro upcycling, což je proces přetváření starých nebo nepotřebných věcí na nové a užitečné předměty. 

Každý kousek nám projde pod rukama. Máme spoustu položek, které čekají na menší krejčovské úpravy nebo jejich design nás zkrátka natolik učaroval, že nejsou rozhodně připraveny na to jít do koše, byť jsou flekaté… Řekněte sami – vyhodili byste sukni od Diora..?

2. Ekologické důvody

To je asi všem jasné. Nakupování preloved věcí (nejen) pro děti pomáhá snížit množství odpadu a šetří přírodní zdroje.
A v číslech? Výzkumy například ukázaly, že recyklace použitého oblečení může ušetřit až 95% energie a vody, které by se jinak použily na výrobu nových věcí. Použité věci pro děti, které jsou stále funkční, mohou být dále použity a není nutné je nahrazovat novými věcmi. 

Petit Monde je unikátní koncept, kde klademe mimo jiné důraz na velmi kvalitní značky oblečení. Brandy, které nabízíme nejsou součástí tzv. fast fashion a zpravidla nepředstavují desítky nových kolekcí ročně, které se ve skutečnosti stále dokola opakují. A tím pádem pro jejich nositele nejsou ani žádnou výhrou co se týče originálního designu, natož kvality materiálu.

3.Kvalita a bezpečnost

Mnoho rodičů má obavy z kvality a bezpečnosti preloved věcí pro děti. Avšak, pokud se nakupování second-hand věcí pro děti provádí s náležitou opatrností, mohou být stejně kvalitní a bezpečné jako věci nové. Při výběru věcí z druhé ruky pro děti je důležité sledovat známky opotřebení a náležitě je čistit. 

Existuje spousta návodů a tipů na to, jak se zbavit skvrn a jak oblečení šetrně čistit. Chystáme se pro vás natočit videa, kde si správné čistící vychytávky představíme.

Na závěr vám můžeme už jen poradit – nakupujte kvalitní oblečení, vyplatí se to a budete chodit originálně oblečení.