Speciální certifikované dopravní hřiště aneb důležitá loga na štítcích u oblečení

Chodíte s dětmi na dopravní hřiště? Učíte je znát a číst značky, aby byl průjezd bez karambolů?
Vítejte na našem “zeleném” dopravním hřišti! Pečlivě koukejte na značky, ať se při nějakém dalším nákupu v obchodě neseknete a nevznikne další “nehoda”.🫶

Naše dopravní značky totiž představují malý výběr těch nejdůležitějších certifikací v textilním průmyslu.
Níže si přečtěte, co která certifikace splňuje:

  1. OEKO-TEX Standard 100 – certifikace, která se zaměřuje na hodnocení a certifikaci textilních výrobků, které splňují přísné požadavky na zdravotní nezávadnost. 
  2. GOTS (Certifikace Global Organic Textile Standard) – zaměřuje se na textilie vyrobené z organických vláken a zahrnuje kritéria týkající se celého zásobovacího řetězce, včetně zpracování a výroby.
  3. Fairtrade – certifikace, která se zaměřuje na zajištění spravedlivého obchodu, aby zemědělci a pracovníci v textilním průmyslu získali spravedlivé ceny a pracovní podmínky.
  4. Organic Content Standard 100 – tato certifikace platí pro jakýkoli nepotravinářský výrobek obsahující 95-100 procent organického materiálu. Ověřuje přítomnost a množství organického materiálu v konečném produktu a sleduje tok suroviny od jejího zdroje ke konečnému produktu.
  5. SA8000 – certifikace, která se zaměřuje na zajištění etických pracovních podmínek a lidských práv v textilním průmyslu.
  6. Textile Exchange – certifikace, která se zaměřuje na zvýšení udržitelnosti v textilním průmyslu prostřednictvím podpory výroby a využívání organických a recyklovaných materiálů.
  7. Naturleder – certifikát označující zboží vyrobené z tzv. eco-friendly kůže, tedy kůže vyráběné s ohledem na životní prostředí a pracovní zázemí zaměstnanců.